maandag 29 september 2014

Vegan Challenge oktober 2014

Over twee dagen begint de Vegan Challenge weer! Het beloofd een succesvolle editie te worden, want al meer dan 1500 mensen hebben zich opgegeven!

De Vegan Challenge is een initiatief van de NVV en Viva las Vega's en houdt in dat je wordt uitgedaagd om een maand lang veganistisch te eten. Het is een onwijs leuke manier om in contact te komen met het veganisme en vooral om erachter te komen hoe lekker & makkelijk veganistisch eten kan zijn!

Op de website (Vegan Challenge) staat informatie over wat veganisme precies inhoudt en welke redenen er zijn om een veganistische leefwijze er op na te houden. Daarnaast is er een uitgebreide database met recepten van voorgaande & huidige edities en je vindt er voor de hele maand weekmenu's. Creatieve keukenprinsessen en fijnproevers hebben recepten bedacht en uitgeprobeerd en voor deelnemers het menu opgesteld. Dat is handig, want dan hoef je dus niet zelf uit te vogelen hoe je een maand veganistisch eten gaat aanpakken!

Daarnaast ontvang je elke dag een nieuwsbrief met tips, info over voeding, een overzicht met alle evenementen die in het kader van de Challenge worden georganiseerd in het hele land (en dus ook in jouw regio), interviews, reviews en meer :-)

Wat je ook op de website kan vinden is een plattegrond waarop je andere deelnemers/veganisten kan zien en met elkaar in contact kan komen. Regionaal worden door 'captains' evenementen georganiseerd om men kennis te laten maken met veganisme. Dat kan een filmvertoning zijn, maar ook een proeverij (bv. plantaardige kaas), potlucks (iedereen neemt een gerecht mee) of samen eten bij een restaurant die speciaal die avond veganistisch zal koken.

Dus ben je geïnteresseerd in veganisme / plantaardig eten, geef je dan vooral op! Kijk op de website voor meer informatie en om je in te schrijven ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten