zaterdag 22 maart 2014

Kiemgroentesoep


Dit recept komt uit het boek 'Vegetarisch voor één'. Toen ik nog vegetariër was maakte ik deze soep al graag en aangezien hij ook veganistisch is, kan ik hier nog steeds van genieten :-)

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook  (geperst)
  • 2 paprika’s (alle kleuren smaken prima)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 800 dl water
  • 1 pot of blik witte bonen
  • 4 handjes kiemgroente (bv. alfalfa of tuinkers)
  • 4 tl paprikapoeder


Snij de paprika’s in stukjes. Fruit de geperste knoflook in een pan met olijfolie. Voeg dan de paprika toe en bak dat zo’n 4-5 minuten.

Ondertussen verhit je in een gewone pan het water met de groentebouillonblokjes. Als de paprika en knoflook gebakken zijn dan voeg je die toe aan de groentebouillon, evenals de bonen.

Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat zo de soep zachtjes koken voor 10 minuten. Af en toe roeren.

Na die 10 minuten voeg je de kiemgroenten toe: roer ze door de soep en kook ze kort mee. Voeg op het laatste de paprikapoeder toe.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten