zaterdag 22 maart 2014

Broccolisoep

Deze soep komt niet uit een kookboek en heb ik ook niet zelf bedacht, maar is een bedenksel van een vriendin. Lekker en makkelijk!


Ingrediƫnten

  • 1 stronk broccoli
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 blokjes groentebouillon (voor 1L)
  • 1-1,5 L water (afhankelijk van hoe dun je de soep wilt)
  • Half pakje sojaroom



Snij de roosjes van de broccolistronk. Grote roosjes kan je het beste een of twee keer doormidden snijden. Van de stengels bleekselderij het onderste stukje van de stengel wegsnijden en de rest in plakjes snijden. Spoel de groenten even af onder de kraan in een vergiet.



Doe de groenten in een pan samen met 1-1,5L water en 2 groentebouillonblokjes en breng het geheel aan de kook (of giet net-gekookt-water-uit-de-waterkoker in de pan). Ongeveer twintig minuutjes laten koken tot de groenten zacht zijn.



Dan haal je de pan van het vuur af en pureer je het geheel met een staafmixer. Als alle stukjes broccoli en bleekselderij gepureerd zijn, doe je de room erbij en roer je het geheel nog even goed door.



Meteen serveren, anders gaat de room een beetje schiften. Smaakt nog steeds prima, maar ziet er minder aantrekkelijk uit ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten