Ingrediƫnten
- 1 stronk broccoli
- 3 stengels bleekselderij
- 2 blokjes groentebouillon (voor 1L)
- 1-1,5 L water (afhankelijk van hoe dun je de soep wilt)
- Half pakje sojaroom
Snij de roosjes van de broccolistronk. Grote roosjes kan je
het beste een of twee keer doormidden snijden. Van de stengels bleekselderij
het onderste stukje van de stengel wegsnijden en de rest in plakjes snijden. Spoel de groenten even af onder de kraan in een vergiet.
Doe de groenten in een pan samen met 1-1,5L water en 2
groentebouillonblokjes en breng het geheel aan de kook (of giet
net-gekookt-water-uit-de-waterkoker in de pan). Ongeveer twintig minuutjes
laten koken tot de groenten zacht zijn.
Dan haal je de pan van het vuur af en pureer je het geheel met
een staafmixer. Als alle stukjes broccoli en bleekselderij gepureerd zijn, doe
je de room erbij en roer je het geheel nog even goed door.
Meteen serveren, anders gaat de room een beetje schiften.
Smaakt nog steeds prima, maar ziet er minder aantrekkelijk uit ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten