donderdag 7 november 2013

Aardappeltjes met rozemarijn uit de oven

Aardappels zijn nooit mijn favoriete onderdeel van een maaltijd geweest. Een paar gekookte aardappels naast wat groente, daar loop ik niet voor warm. Eerst gekookt en dan opgebakken vind ik een stuk beter te pruimen. Maar ik heb nu een recept ontdekt (via mijnreceptenboek.nl) die aardappels echt heerlijk maakt!

Benodigdheden:
  • mengkom
  • bakplaat bekleed met bakpapier 
  • oven voorverwarmd op 220 graden Celcius

 IngrediĆ«nten:
  • 200 gram aardappels per persoon
  • olijfolie
  • knoflook
  • rozemarijn
  • (zee)zout


Schil de aardappels en snij ze in blokjes (niet te klein). Kook de blokjes zo'n 5 minuten. Daarna afgieten en uit laten lekken. In de mengkom doe je alle overige ingrediƫnten. Voor 4 personen/800 gram aardappels gebruik je 2 eetlepels olie, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel rozemarijn en zout naar smaak. Goed door elkaar roeren, vervolgens de aardappelblokjes erbij en even omscheppen zodat alle aardappels onder de marinade zitten. De gemarineerde aardappelblokjes moeten dan uitgespreid worden op het bakpapier en voor 30 minuten in de oven gezet worden. Afhankelijk van de grootte van de blokjes zijn ze eerder of later klaar, dus even in de gaten houden. Ze moeten een krokant, lichtbruin korstje krijgen.

Eet smakelijk! :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten