Benodigdheden:
- mengkom
- bakplaat bekleed met bakpapier
- oven voorverwarmd op 220 graden Celcius
Ingrediƫnten:
- 200 gram aardappels per persoon
- olijfolie
- knoflook
- rozemarijn
- (zee)zout
Schil de aardappels en snij ze in blokjes (niet te klein). Kook de blokjes zo'n 5 minuten. Daarna afgieten en uit laten lekken. In de mengkom doe je alle overige ingrediƫnten. Voor 4 personen/800 gram aardappels gebruik je 2 eetlepels olie, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel rozemarijn en zout naar smaak. Goed door elkaar roeren, vervolgens de aardappelblokjes erbij en even omscheppen zodat alle aardappels onder de marinade zitten. De gemarineerde aardappelblokjes moeten dan uitgespreid worden op het bakpapier en voor 30 minuten in de oven gezet worden. Afhankelijk van de grootte van de blokjes zijn ze eerder of later klaar, dus even in de gaten houden. Ze moeten een krokant, lichtbruin korstje krijgen.
Eet smakelijk! :D
Geen opmerkingen:
Een reactie posten