donderdag 14 november 2013

Bananenmuffins

Een van mijn lievelingsrecepten is toch wel die voor bananenmuffins. Eenvoudig te maken en erg lekker! 

Het recept komt van een blog waar ik al meerdere recepten van heb geprobeerd: De Plantaardige Keuken. Met dit recept kan je 12 muffins maken. 
 

Ingrediënten:
  • 3 rijpe bananen 
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram meel (of bloem)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel (meer mag ook :-))
  • ongeveer 100 ml water

In het oorspronkelijk recept wordt ook vloeibaar zoetmiddel gebruikt, maar als je rijpe bananen hebt dan is dat niet nodig.

Eerst moet de oven voorverwarmd worden op 175 graden Celcius. Dan prak je de bananen fijn in een mengkom en roer je de zonnebloemolie er door. Voeg de meel toe en daarop het zout, baking soda en kaneel. Meng het geheel met de vork goed door en voeg dan beetje bij beetje het water toe. Het kan zijn dat je meer of minder water nodig hebt dan de 100 ml water. 

Leg papieren cupcakevormpjes in een muffinbakblik en vul de vormpjes met beslag. Schuif in de oven en bak in 25-30 minuten gaar. Je kan controleren of ze gaar zijn door erin te prikken met een satéprikker: als die weer schoon uit de muffin komt, dan is die gaar. 

De muffins zijn heerlijke tussendoortjes om mee te nemen naar werk/studie. Je kan ze ook prima invriezen.

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten