woensdag 6 november 2013

Chocolademelk

De herfst is goed op gang gekomen, dus het is weer om lekker binnen te zitten met een glas hete thee of... een mok dampende chocolademelk! Dit recept voor veganistische chocolademelk vond ik op een receptensite (Allrecipes).

Ingredienten:
  • ongeveer 250 ml sojamelk 
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel suiker (kan je achterwege laten bij gezoete sojamelk)
  • kaneel
  • vanillearoma/-extract
  • cayennepeper

Allereerst pak je een grote mok die je vult met sojamelk. Niet helemaal tot de rand, want er komt een schuimlaagje op. Gooi de mok leeg in een steelpannetje en zet het vuur eronder aan (middelhoog). Doe 1 eetlepel cacao erin en roer dat door met een garde tot het is opgelost. Vervolgens doe je er 1 eetlepel suiker bij en naar smaak kaneel. Ik vind kaneel heerlijk dus ik gebruik een royale hoeveelheid ;-) Van de vanillearoma gebruik ik maar een paar druppels, maar hoeveel je gebruikt hangt af van je eigen smaak en de sterkte van je aroma/extract. Blijf tussendoor roeren. Dan doe je nog een heel klein beetje cayennepeper erbij (echt heel weinig want dat is scherp spul en gaat heel snel overheersen). Flink doorroeren zodat je een mooi schuimlaagje hebt en het is klaar om overgeschonken te worden in je mok. 

Geniet ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten