woensdag 6 november 2013

Soep met zoete aardappel en boerenkool

Ok, het klinkt misschien een beetje raar: boerenkool in je soep. Maar dit is echt de moeite waard om te proberen!

Ik heb het recept van deze blog: http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/ 

Ingrediƫnten:
  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen (gewone aardappel kan ook)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 - 1 theelepel chilipoeder (afhankelijk van sterkte)
  • 1 pak of blik tomatenstukjes inclusief sap
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 1/2 cup boerenkool
  • 1 eetlepel pindakaas
  • zout en peper (optioneel, ik vond de groentebouillon al zout genoeg)
  • olijfolie

Snij de ui in stukjes. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de teentjes knoflook in kleine stukjes. De boerenkool moet fijngesneden zijn.

Fruit de ui in olijfolie tot het begint te verkleuren. Voeg de blokjes aardappel toe en roer even door. Doe dan de komijnpoeder, knoflook en chilipoeder erbij, goed mengen en 2 minuten bakken op middelhoog vuur.

Vervolgens voeg je de tomatenstukjes+sap toe samen met het water en een verkruimeld groentebouillonblokje. Breng het aan de kook en laat het dan 20 minuten zachtjes koken. 

Na 20 minuten doe je de boerenkool en pindakaas erbij en laat je het nog 5-10 minuten koken tot de aardappels zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten